Kundaliniyoga

Jag kom i kontakt med Kundaliniyoga när jag ville prova "något nytt" på gymmet. Kombinationen av fysisk träning, andningsövningar och avslappning gav en fantastisk sensation. Jag kände mig lätt, glad och nyväckt när jag cyklade hem efter passen! Efter många terminer med yoga ville jag fördjupa mig ytterligare och anmälde mig till en lärarutbildning. Utan att egentligen ha något annat mål än att just fördjupa mig för egen del. Efter hand insåg jag att yogans syfte på många sätt liknar zonterapins - att ge hälsa och välbefinnande genom att att balansera energierna i kropp, sinne och själ. 

Så hände det sig att jag blev ombedd att hålla några yogapass för personalen på en skola i Malmö. Stress och trötthet behövde bearbetas. På så vis upptäckte jag hur spännade det är att dela med sig som lärare också.

Via IT-branschen..

Jag har tidigare arbetat många år inom IT-branschen. Det var mitt intresse för människor och hälsa som gjorde att jag bytte spår för att utforska ett nytt område. Men utan mötet med akupunktur, zonterapi och den kinesiska medicinen hade det bytet aldrig blivit av!

Utbildningar och kurser

Kundaliniyoga och Meditation, Kundalini Yoga South, Höllviken, 2009-2011 

Öronakupunktur, Kajsa Landgren, Helsingborg, 2010

Basmedicin I (30 hp), Högskolan i Kristianstad, 2008

Zonterapi, fortsättningskurs, KMH-skolan, Malmö, 2006

Medicinsk Grundkurs, OMV1209, Rönnen, Malmö, 2005

Zonterapi, grundkurs, KMH-skolan,Malmö, 2004

Kinesisk kostlära, Ystad, 3 dgr

Feng Shui, steg 1, Nei Jing Akademien, 2 dgr

Reiki, steg 1

© 2015 Pepita Stenhammar Kungstorpsv 8C, Höllviken    Tel: 0768 500 559    www.pepitastenhammar.se